5 redenen om uw woning te isoleren

Ondanks dat woningisolatie een grote investering kan worden, heeft het ook vele voordelen. Het duurt in de meeste gevallen ook niet heel erg lang voor u het heeft terug verdiend. De snelheid van het terugverdienen is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Wat en hoeveel u isoleert, uw gekozen isolatiemateriaal en de vakman spelen in het terugverdienen een grote rol. Maar waarom zou u uw woning moeten isoleren?

Subsidies

Hoewel de regering de laatste tijd wat zuiniger met zijn geld omgaat, kunt u nog steeds voor woningisolatie subsidie aanvragen. Dit is vaak echter wel afhankelijk van de gemeente waar u in woont. In een aantal gemeentes kunt u slechts voor een bepaald soort isolatie subsidie krijgen, bij andere gemeentes voor alle isolaties. Gemiddeld kan uw subsidie oplopen tot €750 euro.

Isolatie is zo terugverdiend

Afhankelijk van uw materiaal kunt u het geld van uw isolatie snel terugverdienen. Dit komt doordat u minder de kachel hoeft te gebruiken en uw huis beter op temperatuur kunt houden. Dit scheelt u dus in de elektriciteitsrekening. Jaarlijks kunt u honderden euro’s besparen door isolatie van uw spouwmuur, vloer, dak of gevel.

Goed voor het milieu

Doordat u minder hoeft te stoken, is isolatie natuurlijk beter voor het milieu. U hoeft minder energie te gebruiken. Tevens is er ook isolatiemateriaal dat gemaakt is van bijvoorbeeld gerecycled afval als pet-flessen. Doordat het isolatiemateriaal dan gerecycled is, is het nog beter voor het milieu, maar ook normale isolatie maakt al een wereld van verschil.

Verkoopwaarde

Als u uw woning isoleert, stijgt de waarde van uw woning, mocht u hem willen verkopen. Dit komt omdat energiebesparing erg belangrijk wordt in de woningmarkt. Hoe beter uw woning is geïsoleerd, hoe meer u dus kunt vragen. Veel mensen kijken dan ook of het huis dat zij willen kopen goed geïsoleerd is.

Gezondheid

Naast het feit dat isolatie warmte binnen of buiten houdt, net als de kou, heeft isolatie nog een belangrijke eigenschap. Het voorkomt namelijk vocht in de wanden en kruipruimtes. Hierdoor kunnen er minder snel gevaarlijke schimmels ontstaan en houdt u uw woning gezond. Echter, kan het ook zijn dat isolatie juist wel vochtproblemen oplevert. Dit kan komen doordat uw woning niet goed ventileert. Een goede ventilatie voorkomt vochtproblemen. Laat u daarom goed informeren door een specialist. Hij of zij zal uw woning controleren en u goed kunnen adviseren over welk type woningisolatie voor uw woning het beste is.

Voordelen

Zoals u ziet zitten er erg veel voordelen aan woningisolatie, als het op de juiste manier is aangebracht. Wilt u nu meteen woningisolatie laten aanbrengen? Dat kan! Neem snel contact op met de dichtstbijzijnd isolatiebedrijf bij u in de buurt. Via Kooyisolatie komt u direct in contact met bedrijven die u helpen met het verwezenlijken van uw isolatiewensen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.