Koelen en verwarmen met airconditioning

Vaak denken mensen bij het woord airconditioning aan koele lucht voor in de zomermaanden. Maar een airconditioning heeft vaak ook de mogelijkheid om met koud weer een ruimte te verwarmen. Een airco zorgt ervoor dat een ruimte het juiste klimaat heeft. Wanneer de airco in combinatie is met de cv-ketel biedt het de juiste verwarming. Daardoor bieden fabrikanten steeds vaker een verwarmende airco aan door onder andere energiebesparing en geldbesparing.

Energiezuinig

Velen zullen zich afvragen of het wel energiezuinig is wanneer ze een airco aanschaffen. Vaak wordt er gedacht dan airco’s veel elektriciteit slurpen. In vergelijking met een hoog rendement cv-ketel bespaart u juist energie door een airco. Een airco zorgt voor veel meer warmte of verkoeling in watt dan dat hij in elektriciteit afgeeft. Dit komt door dat de elektriciteit alleen door de compressor gebruikt wordt. Steeds meer fabrikanten kiezen hierdoor voor een hybride (samengesteld) systeem. Wanneer de airco naast de traditionele cv-ketel bevestigd wordt, is dit alleen als verwarming en zal de indoor unit in de cv-ketel zitten. Het hybride systeem zal dan wanneer nodig de airco als verwarming systeem gebruiken. Het water in de airco wordt verwarmd waardoor elke ruimte met airco warmte krijgt.

Voor- en nadelen

Een airco als verwarming gebruiken heeft een hele hoop voordelen maar ook een aantal nadelen. Deze staan hier op een rijtje:

Voordelen:
– Het is een stuk goedkoper
– De ruimte wordt veel sneller verwarmd met een airco door de ventilator

Nadelen:
– Door dat de ruimte snel verwarmd wordt, maakt de airco gemiddeld ook meer lawaai. Nieuwe airco’s zijn vaak stiller, maar je hoort altijd de ventilator bezig zijn.
– Door de snelle lucht die rond gepompt wordt kan je sneller last krijgen van ‘trek’.

Een Aircospecialist inschakelen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of wilt u een objectief ontvangen? Informeer dan eens bij de airco installateurs van Airco Expres uit Amsterdam. Het netwerk van Airco Expres bestaat al bijna 10 jaar en is landelijk operatief.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.