Dakisolatie soorten en prijzen

Investeer in dakisolatie

Door goede isolatie in huis kunt u veel milieuvriendelijker stoken. Bovendien zorgt het ervoor dat de leefomgeving aangenamer wordt. Ook voor de portemonnee is het, op de lange termijn in ieder geval, een goede investering. Dankzij de lagere energiekosten duurt het in een gemiddeld huishouden, een beetje afhankelijk van de prijs en de soort dakisolatie die u kiest, vijf à tien jaar voordat het de investering er uit is; vanaf dat moment bespaart u er dus geld mee. Er zijn veel verschillende soorten dakisolatie om uit te kiezen: glaswol, rotswol en meer milieuvriendelijke isolatiesoorten. Welke kunt u het beste kiezen, en wat zijn de verschillen precies? Daarover lees u hier meer informatie.

Minerale wol als isolatie

Een van de meest populaire isolatiematerialen is minerale wol. Als u dakisolatie soorten en prijzen vergelijkt, heeft dit materiaal enkele grote voordelen. Zo is het relatief eenvoudig te plaatsen, en is het materiaal zelf ook vrij goedkoop. Hiermee zijn de kosten voor deze vorm van isolatie erg laag, terwijl de thermische kwaliteiten – het vasthouden van hitte, maar ook het beschermen tegen eventueel brandgevaar – juist erg goed zijn. Ook op akoestisch vlak is de isolatie die deze wolsoorten bieden, heel goed. Er zijn verschillende soorten minerale rol: glaswol (al dan niet gespoten) en rotswol zijn de populaire opties. Deze materialen zijn veilig, effectief en goedkoop, en daarmee prima geschikt om het dak te isoleren.

Kunststof isolatie

Een tweede populaire optie is de kunststof isolatiematerialen. Deze plastics kunnen heel gemakkelijk in het dak gespoten worden, of kunnen in de vorm van platen geplaatst worden. De voordelen van dit type materiaal is dat ze zeer lang meegaan, en heel precies geplaatst kunnen worden. Ze zijn bovendien niet gevoelig voor vocht. In lastige ruimtes en in platte daken is kunststof isolatie een erg goede optie. De prijzen zijn bovendien vrij aantrekkelijk, wat dit een prima keuze maakt als u het dak wil gaan isoleren.

Milieuvriendelijke dakisolatie soorten en prijzen

De minerale wol en ook de kunststof isolatie vervult de isolatietaak prima. Het enige nadeel aan deze materialen is, dat ze niet erg vriendelijk zijn voor het milieu. Het produceren van de isolatiematerialen kost namelijk vrij veel energie, en het winnen ervan gaat ten koste van het milieu. Voor de milieubewuste consument zijn er echter enkele interessante opties op de markt, die wel geheel milieuvriendelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan plantaardige materialen, zoals schapenvol en gerecycled cellulose. De prijzen van dit type dakisolatie zijn hoger, maar u investeert daarmee wel in een beter milieu.

Bron: Javo-isolatie uit Rotterdam. Specialist in isolatie van dak, spouwmuur en vloeren.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.