Een aangenaam binnenklimaat creëren met rolluiken

Isolerende rolluiken

Hoewel isolatie een goede manier is om uw huis in de winter op de juiste temperatuur te houden, is het niet echt een geschikte oplossing voor in de zomer. Isolatie houdt warmte binnen en de kou buiten. Vele mensen gaan daarom in de zomer over op de airco. Helaas is een airco niet bepaald een bewuste en duurzame keuze om een goed binnenklimaat te creëren. Het zijn nogal energievreters en daardoor niet altijd even goed voor uw portemonnee. De vraag is alleen, wat is een goedkope manier om uw huis koel te houden? Ook in de winter kunnen rolluiken de uitkomst bieden. Dit omdat veel warmte door de ramen verloren gaat, zelfs dubbelglas kan niet al het warmteverlies voorkomen. Een rolluik kan u daarmee helpen.

Ramen

Huizen en gebouwen hebben vaak erg grote ramen. Dit om ervoor te zorgen dat er veel zonlicht het huis binnen kan komen. Op deze manier kan het licht in de winterse ochtend eerder uit en in de avonden later aan. Hoewel dit energie bespaart, wat betreft de elektriciteit van het licht, verwarmen deze grote ramen uw huis ook. In sommige huizen, zoals passiefhuizen is er zelfs kans op oververhitting door te grote ramen.

Zonwering

Een oplossing voor de hitte en een aangenaam binnenklimaat te brengen is de zonwering. Zonwering voorkomt dat het warme zonlicht op uw ramen valt en zo uw huis verwarmt. Zonwering is dan ook erg doeltreffend. In een gemiddelde woning zorgt een zonwering ervoor dat uw huis al tot 6 graden kouder wordt dan het zelfde huis, maar dan zonder zonwering. De buitenzonwering is echter wel het effectiefst omdat die 85 tot 90% van de warmte tegen houdt. Een binnenzonwering houdt ongeveer 35 tot 65% tegen.

Isolerende eigenschappen van rolluiken

Rolluiken zorgen ervoor dat er zo weinig mogelijk koude of warme lucht het huis in kan komen of er juist uitgaan. Vooral in de zomer bewijzen rolluiken hun kwaliteit. In vergelijking met gewone zonweringen en gordijnen, houden rolluiken warmte namelijk veel beter tegen.

Voordelen van rolluiken

Een rolluik heeft veel voordelen ten opzichte van een dure airco. Graag zetten wij voor u een aantal voordelen op een rijtje.

  • Een rolluik is inbraakwerend.
  • Een rolluik geeft u meer privacy. Mensen kunnen niet zomaar uw huis binnenkijken tijdens het langslopen.
  • Rolluiken zijn isolerend. In de winter verliest een huis veel warmte, zelfs met dubbelglas. Een rolluik beschermt daartegen.
  • Een rolluik houdt een deel van de herrie van het verkeer buiten.
  • Een rolluik is warmtewerend doordat de zonnestralen erop weerkaatsen.
  • Volledige verduistering van uw huis.
  • Beschermen ramen en deuren tegen noodweer.

Contact?

Zit u ook aan een rolluik te denken voor een betere regeling van de temperatuur in huis? Neem dan contact op met de rolluikenspecialisten bij u in de buurt. Via Mirbvba vindt u snel een zonwering leverancier bij u in de regio. Mirbaba hanteert scherpe prijzen en biedt aantrekkelijke voorwaarden. Graag willen zij u de beste adviezen geven over welke rolluiken nu het beste bij uw wensen passen en ze aan uw woning bevestigen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.