Besparen door isolatieglas

Het aanbrengen van dubbel glas levert allerlei voordelen op. Veel van de Nederlandse woningen zijn inmiddels voorzien van dubbel glas. De levensduur van dubbelglas is beperkt tot ongeveer twintig tot vijfentwintig jaar. Op het aluminium aan de binnenkant van de spouw van een dubbele ruit is te vinden hoe oud de ruit is. Van oude ruiten raakt op den duur de sponning lek waardoor het isolerend effect sterk terugloopt en er mogelijk condens in de spouw komt. De isolerende waarde van modern isolatieglas ligt ook een stuk hoger dan vijfentwintig jaar geleden. Heeft u nog enkel glas in uw woning of heeft u een woning waarvan het dubbelglas meer dan twintig jaar oud is en de eerste ruiten al problemen met condens beginnen te geven dan loont het de moeite om isolatieglas te plaatsen.

Soorten isolatieglas

De indeling van isolatieglas loopt van standaardglas tot HR+++ glas. De dagelijkse praktijk is dat HR++ glas het standaardglas geworden is omdat dit glas vereist wordt om voor subsidies in aanmerking te komen. Verder is het mogelijk om gefigureerd of gekleurd glas te bestellen. Heeft u glas in lood ramen die u wilt behouden dan is het zelfs mogelijk om die in de spouw van dubbel glas te laten plaatsen. Het is een kostbare oplossing maar het kan wel.

Beschikbare subsidies

De landelijke overheid biedt voor 2017 subsidie aan voor het aanbrengen van een combinatie van energie besparende maatregelen. Voor isolatieglas wordt als eis gesteld dat HR++ of HR+++ geplaatst wordt. HR+++ is driedubbel glas en dit glas is bij bestaande huizen niet altijd in de sponning te plaatsen. De subsidie op HR++ glas is € 35,- per vierkanten meter en voor HR+++ glas € 45,- per vierkanten meter. Voorwaarde is dat het aanbrengen van dubbelglas samen met een andere energiebesparende maatregel wordt uitgevoerd. U kunt een combinatie maken met dakisolatie, spouwmuurisolatie, bodemisolatie, kruipruimte-isolatie, vloerisolatie of gevel-isolatie. Verschillende gemeenten doen er met eigen duurzaamheid programma’s nog een schepje bovenop. Dit maakt het extra aantrekkelijk om isolatieglas aan te brengen. De subsidie zorgt ervoor dat de terugverdientijd van de investering een stuk korter wordt.

Voordelen isolatieglas

Na het aanbrengen van HR++ glas of HR+++ glas zult u substantieel minder gas verstoken en dus fors besparen op uw energierekening. Maar dubbelglas heeft nog meer voordelen. Het huis wordt er een stuk comfortabeler mee omdat de koude uitstraling van de ruiten vrijwel verdwijnt. Niet alleen de kou blijft buiten zodat het binnen lekker warm blijft maar in warme periodes blijft de warmte buiten waardoor het binnen aangenaam koel blijft. Dubbelglas is ook een uitstekende geluidsisolatie waardoor de buitengeluiden binnen veel minder goed te horen zijn. Het leven wordt met isolatieglas letterlijk een stuk rustiger en aangenamer.

Informatie inwinnen bij een glaszetter

Benieuwd naar de prijzen van isolatieglas? Neem dan contact op met een glaszetter bij u in de regio. Mogen wij een suggestie doen? Het netwerk van Glas Nu is u in heel Nederland van dienst. In het geval van spoed is men binnen 30 minuten bij u op locatie.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.