Een beter woonklimaat door natuurlijke isolatiematerialen

Een beter woonklimaat door natuurlijke isolatiematerialen

Comfort is voor ons tegenwoordig erg belangrijk. Ons huis moet echt als ons thuis voelen. Bij de bouw of verbouwing van een huis, staat dat dan ook erg centraal.  Hoe wordt het meeste comfort bereikt in uw huis? Klimaathandel.nl informeert u graag.

Comfort

Er zijn veel verschillende vormen van comfort waar wij rekening mee wensen te houden. Een voorbeeld van comfort zijn grotere ramen. Zo komt er altijd voldoende zonlicht uw huis binnen, ook in de laatste uurtjes van de zon. Een ander voorbeeld is isolatie. Een goede isolatie zorgt ervoor dat het in de zomer lekker koel in uw huis blijft, maar in de winter de warmte binnen blijft. De energieprijs kan ook minder worden door ene goede isolatie. Uw kachel of airco hoeft namelijk minder werk te doen om uw huis op de juiste temperatuur te houden.

Waar verliest mijn woning warmte?

Uw woning verliest vooral veel warmte via de ramen, de muren, het dak en de begane grondvloer. Ook verliest u warmte door de ventilatie.

Soorten isolatie

Onder isolatie verstaan wij drie soorten isolatie. Dat zijn: Gevelisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Voor het meest energiezuinige resultaat is aan te raden ze alle drie te laten isoleren. Voor al deze vormen kunt u kiezen voor zowel kunstmatige isolatie als natuurlijke isolatie. Natuurlijke isolatie materialen zijn: schelpen, schapenwol, cellulose (papiervlokken).

Schelpen

Schelpen worden vooral in de kruipruimte gebruikt als isolatiemateriaal. Schelpen hebben een goede vochtregulerende werking op uw huis. Er komen ook continu nieuwe schelpen in de natuur. Hierdoor is het erg natuurlijk. Het enige wat niet natuurlijk is aan schelpen als uw isolatie is de transport.

Schapenwol

Schapenwol is een uitstekend isolatiemateriaal. Net als  schelpen is het een goede vochtregulator. Door schapenwol is het niet nodig om een extra dampfolie te gebruiken. Nog een grote pluspunt bij schapenwol is dat het uiteindelijk ook weer te recyclen is. Schapenwol kan namelijk ongeveer 100 jaar meegaan.

Cellulose

Cellulose is een ander woord voor oud papier wat gerecycled is om tot vlokken vermalen te worden. Vooral kranten worden veel gebruikt. Deze vlokken worden iets nat gemaakt om beter te plakken. Vervolgens wordt het in de lege ruimtes gespoten voor een goede isolerende werking. Om meer veiligheid te bezorgen tegen brand, schimmels en ongedierte wordt cellulose bewerkt met een speciale boorzout.

Meer informatie

Benieuwd naar de opties voor natuurlijk isoleren? De specialisten van Wavlo Isolatie helpen u graag bij uw keuze. Vraag eens naar verschillende mogelijkheden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.