Een aangenamer woonklimaat door driedubbel glas

Iedereen wil graag dat zijn of haar huis echt aanvoelt als thuis. Wat veel dan ook belangrijk vinden is de woonklimaat. Is het huis te koud of te warm, woont dat niet erg lekker. Zeker niet als het veel energie kost om het huis op de juiste temperatuur te krijgen. Een oplossing hiervoor is driedubbel glas.

Wat is driedubbel glas?

Driedubbele beglazing wordt  steeds vaker als vervanging voor dubbel glas gebruikt. Dit komt doordat het drie keer zoveel isoleert dan normaal dubbel glas en wel tot vijf keer meer dan enkel glas! Toch ziet u weinig tot geen verschil met dubbel glas of isolatieglas. Maar wat maakt dan precies het verschil tussen dubbel en driedubbel glas? Beide glazen zijn gemaakt van twee glasbladen die van elkaar gescheiden worden door een spouw. Het verschil is echter dat bij dubbel glas de isolerende spouw wordt gevuld met lucht, terwijl driedubbel glas wordt gevuld net edelgas. Voornamelijk het edelgas Argon wordt gebruikt. Hierdoor wordt het warmteverlies tot een strikt minimum beperkt. De dikte varieert van 28 tot 36 millimeter. Nog een voordeel is dat driedubbel glas ook geluidswerend is.

Renovatie

Veel bewoners van oude woningen vragen zich af of driedubbel glas verantwoordelijk is om te nemen bij een renovatie. Het wordt echter afgeraden door experts als u in een oudere woning woont. Ook hier zorgt het wel voor veel isolatie, maar het weegt niet op tegen de kosten. Daarom wordt daar dubbel glas aangeraden Bij nieuwe woningen die goed geïsoleerd zijn, is driedubbel glas  echter wel een goede overweging.

Kosten van driedubbel glas

Driedubbel glas is een belangrijke investering en kost gemiddeld zo’n € 3000,- Terugverdienen is dus zeker niet iets voor de korte termijn. Toch is het op langere termijn goed terug te verdienen. In tegenstelling tot enkel en dubbel glas, die gemiddeld slechts twintig jaar mee gaan, gaat driedubbel glas echter dertig jaar mee. Vanaf 2020 zal dubbel glas ook standaard worden.

Nadelen

Natuurlijk zit overal een nadeel aan, zo ook aan driedubbel glas. Zo is driedubbel glas in staat om veel zonlicht op te vangen en is een goede zonwering dus onmisbaar bij driedubbel glas. Ook is dubbel glas zwaarder en dikker dan enkel en dubbel glas. Hierdoor staan niet alle profielen het plaatsten van driedubbele beglazing toe.

Voordelen

Door dubbel glas kunt u energie besparen. De warmte die door uw ramen naar buiten vertrekt, wordt tot het minimum beperkt. Het glas is geluidswerend en driedubbel glas heeft weinig tot geen condensvorming.

Meer weten over de diverse soorten glas? Neem dan eens contact op met Lunzen Glaszetters uit Breda. Zij staan u graag te woord.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.